2010. május 6., csütörtök

Gyerekdiéta

A gyerekdiéta lényege a hízás. Az embernek nincsen ideje normálisan leülni, levest, másodikat nyugiban elfogyasztani, így hát itt csíp egy kis ezt, ott csíp egy kis azt, és ha összeszámolja, hogy a sok kis ez meg az hány kalória, hát beborulna a hangulat rendesen...
Így bár az a közhiedelem, hogy aki annyit rohangál, mint egy háromgyerekes családanya, az biztosan fogpiszkálóra fogyja magát, ez tévedés. Kalóriában sokkal többet felvesz egy rohangálós nő, mint egy önmaga középpontjában levő átlagos.
Mióta odafigyelek, ha fene fenét eszik is, reggelizem, ebédelek, vacsorázom és rendesen, időben, nem csak összecsapva, éppenhogy betudva valamit étkezés gyanánt. Nem sokkal több időt, szervezést igényel, de oda kell figyelni az biztos.
Ma egyébként ropis napom volt, valamiért a gyerek tíz óra körül is azt kért, meg most délután is és én meg mint a hipnotizált robot, ha elmentem mellette, egyet-kettőt mindig elropogtattam.
Szörnyű, hogy még az sem tart vissza, hogy itt beszámolok minden kalóriáról. Pedig az szokott érdekelni, hogy következetes legyek - mások szemében is...
Vacsorára szigorúság lesz megint az eledelem, ezt a ropit be kell hozni valahol!
És igen, azért nincsen leírás mozgásról, mert még nem mozogtam. Semmit. Az a szerencsétlen ellipszis tréner rozsdásra sírja magát a magánytól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése